fbpx

Rejsen fra marken til posen

Af Furkan Kadir Yavuz

Alle levende væsener har en begyndelse, og vi hos Fiddle’s tror på at vores produkter har egen sjæl og
livskraft – og dermed en unik rejse som starter i en mark, og ender som vores foretrukne lækre hyggesnack.
I Californien bliver der hvert år produceret lidt over en million tons mandler, og en lille brøkdel af de
mandler havner i vores lækre Bora’s produkter, som vi producerer i to varianter – med karamel og med
saltkaramel.

Artiklen fortsætter under billidet*

Fiddle's teamet på besøg i en mandelmark i Newman i Californien.

Vores mandler er af sorten ”23/25 Carmel” og bliver dyrket i Newman, som er en lille by i Californien. Her
bliver mandlerne behandlet, hvorefter nogle af dem får fornøjelsen af at havne på vores fabrik i Hørshol m.
Mandlerne bliver i fabrikken ristet i vores gasdrevne ristemaskine, hvorefter de blandes sammen med
karamellen i vores coating-maskine. Vores lækre mandler ender herefter med en knasende skal af jævnt
fordelt karamel, som giver en uovertruffen smagsoplevelse.
Karamellen er af naturlige årsager også håndlavet af os, og for at sørge for at kvaliteten er i top, så bliver
det produceret i små gryder. Processen er besværlig, da den kræver stramme temperaturbegrænsninger –
hvis temperaturen er for lav, så bliver den ikke god, og det samme gælder hvis den er for høj.
Mandlerne sættes til afkøling i en dag, hvorefter produkterne eksamineres og poserne håndpakkes –
poserne bliver herefter pakket i kolli. Når alle kolliene står klar til distribution, pakker vi vognen og kører ud
til kunderne.
Mandlernes rejse slutter ved, at en af os pludselig får lyst til nogle lækre hyggesnacks og samtidig kommer i
tanke om, at Bora’s i sandhed rummer en suveræn kulinarisk oplevelse.

Vores ristede mandler med saltkaramel